Signály.cz jsou tu více než desítku let - ze začátku vývěskou křesťanských akcí. Posléze se v roce 2007 staly sociální sítí, ale stále jednou z primárních obslatí jsou akce - pozvánky na křesťanské vyžití. Jak dlouho to vydrží?


Signály.cz jsou občanským sdružením, kterému nemálo peněz přispívá Sekce pro mládež. Peníze jsou zejména na provozní věci - kancelář, odměny, zajištění chodu webu. Díky biskupům za tuto podporu! Bez ní by signály.cz asi už nebyly.

Mnoho dobrovolníku dře pro signály.cz. Vidí ve své práci smysl, vidí ve službě smysl. Díky všem za jejich práci.

A pak tu máme Diecézní centra mládeže.

Diecézní centra mládeže jsou zajisté nedílnou, a né-li nejpodstatnější, součástí při pastoraci mládeže. Jsou součástí biskupství, tedy i Biskupské konference, tedy toho orgánu, který popdoruje signály.cz. Bohužel, signály.cz jsou pro diecézní centra mládeže vzduch. Druhořadé. Nepodstatné. Přítěž.

Jak si jinak vysvětlit, že dlouhodobě nejsou schopné založit své akce na signály.cz? Je tu dokonce domluva, aby to bylo pro ně opravdu nebylo zátěží, že nám mohou poslat email o svých akcích, a my je založíme sami.

O to je smutnější, když např. DCM Brno vytvoří akci DSM na Faceboku, ale na signály.cz se vykašle. Může mi někdo vysvětlit, proč se v Plzeňské diecézi nepořádá ani jedna křesťanská akce? A v ČB? Aha, pořádá. Jen není na signály.cz. A nenechte se zmást, ostatní diecéze na tom nejsou lépe.

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale dát na signály.cz akce daného DCM je otázka jedné hodiny měsíčně. Škoda, že si na DCM neumí najít 12 hodin ročně.

Sorry, bratři a sestry, ale jestli se takhle budeme v církvi chovat, tak jsou to vyhozené peníze a zpronevěřený čas lidí.

Pokud vám není lhostejné, že vaše DCM nepropaguje své akce na signály.cz, napiště jim prosím e-mail.

PS: Samozřejmě jsou tu mezi DCM výjimky, kterým moc děkuju.